Bowling och Bordtennis SM för oss med Parkinson

Den nya väg som livet tagit för mig sedan 2014 har inneburit och innebär så mycket glädje, skratt, kramar, nya vänner men också oro och funderingar inför framtiden. Men oron och funderingarna trängs undan och de får vänta. Istället fokuserar jag på glädjen, skratten, kramarna och de nya vännerna jag fått.

Den senaste veckan är definitivt en glädjens vecka.

Månadsträffen i torsdags tillbringades i bowlinghallen i Uddevalla. Där vi spelade på 2 banor med 3 personer/bana. På den banan som jag var med i så rullade klotet gärna till vänster. Då pratade vi på att vår Parkinson sitter i höger sida i kroppen på oss allihop och det nog påverkar. Men då får man hjälpas att tänka om, hur ska vi göra för att man ska kunna få en Strike. Vi lyckades allihop med minst en Strike var :). Sedan var det fika och lite prat innan vi gick hemåt.

I fredags bar det av till Stockholm, för Sveriges första SM i bordtennis för oss med Parkinson. Där min man var med som supporter. Vi spelade både lördag och söndag. Värdar för evenemanget var Spårvägens bordtennisklubb i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet. Ordföranden för Svenska Bordtennisförbundet i Sverige, Paula Sörling var prisutdelare och med på banketten som hölls på Hard Rock Cafe som var sponsor till hela evenemanget.

Men spelandet var bara en del, att träffa andra från hela Sverige en annan. Att prata, skratta och vi ”tjejer” hejade även på varandra under pågående matcher trots att man förlorade en boll eller en match. Domarna skrattade så hjärtligt åt oss och gav oss tips och råd efter matcherna. Själv kom jag 2:a i B-finalen.

Vilken härlig träning det är med pingis och gemenskapen. Så är du intresserad att spela pingis, ta kontakt med din lokala bordtennisklubb. För även om du har Parkinson eller någon annan neurologisk diagnos så kan du spela med andra som inte har någon diagnos. Man kan så mycket om man bara vill.

#parkinson #bordtennis #hardrockcafe