Något man aldrig trott

Låten Tillsammans

20210227

Att få en idé och göra något man inte trodde var möjligt eller ens funderat på det tidigare.

Har det hänt er?

För mig hände detta i somras, jag ska börja från början. Jag har varit fundersam över det att man säger att man blir kreativ av Parkinson. Jaså! det har inte jag sett röken av; har tyckt att när man ändå har denna diagnos så kan väl jag också få lite av det som så många andra fått. Att måla, rita, göra halsband, armband massa roliga saker. Tills jag en dag i juli 2020 får för mig att sätta mig ner och skriva något. Jag var i villavagnen och vet precis var jag satte mig. I den stora blommiga U formade soffan i vardagsrumsdelen. Jag tog fram det block vi i flera år haft liggande i ett fack i bordet framför soffan, där och då kom orden ner på ett papper.

Fråga mig inte varför just då och hur men på något sätt så kom orden om min resa med Parkinson till mig i en dikt, den var inte svår att skriva, den bara kom på 10 minuter. Jag bara undrade: Hur gick det där till??

Att sedan få för mig att jag vill tonsätta den var en annan galen idé, hur kom jag på den??

Frågade mig runt lite grann men ingen ville tonsätta den, men så skickade jag den till min vän Leif. Nä han hade ingen sa han, tills han kom på att hans barn sjunger ju lite för att de tycker det är roligt. Hans dotter fick texten från Leif, för att titta på den. Jag hade aldrig träffat eller pratat med dottern när jag en lördag i augusti 2020 ca kl 12.30 får ett röstmeddelande från Leif.

Gissa om jag grät när jag hörde vad han skickat; min text tonsatt av hans dotter Anna Tillberg och det är även hon som sjunger. Vilken röst, vilken tolkning och vi som aldrig setts eller hörts av innan. Hon hade fångat mig perfekt. Nu har jag i alla fall träffat Anna och vi har kontakt regelbundet och vi har en härlig kemi mellan oss.

Här och nu kommer en första version ut, även om vi kommer göra något mer med den vill vi att ni ska få möjligheten att höra denna versionen här och nu.

En första version av låten Tillsammans

Anna Tillberg, sång och musik och Charlotte Elgh, text

(längst ner till vänster vid bilderna trycker du igång låten)

8 reaktioner på ”Något man aldrig trott”

  1. Blir lika berörd varje gång jag hör den 💖 å Anna, jag jämför hennes röst med Marie Fredriksson. Det här är jättebra! Älskar den. 💖

  2. Så fin så duktig du är😍 skulle så gärna vilja dela den,min mamma.har Parkinson sedan många år tillbaka ,diagnos för 16år sedan

  3. Hej. Naturligtvis får ni dela den och tack för de fina kommentarerna. Mvh Charlotte

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: