Neuroteam

20220410

Tisdagen den 5 april hade jag tid till en del av mitt neuroteam. Var lite fundersam hur testerna skulle gå och vad läkaren skulle säga. Efter att jag fått en stressfraktur i höger fot i början på december och på det gipsad i 5 veckor och sjukskriven i totalt 10 veckor.

För att sedan bli förkyld och på det covid och fortfarande inte bra i lungorna. Så mycket träning har det inte blivit dessa månaderna.

Men så här har min dag sett ut: Först träffade jag en sköterska som tog blodtrycket och kollade vikten och det såg bra ut. Nästa besök var till fysioterapeuten, gjorde några tester som jag även gjorde förra året i januari. Bland annat stå ihop med fötterna och blunda, inga problem att göra det i en minut. (Du skakar ju ingenting sa fysioterapeuten:)) Skulle sedan bland annat stå på ett ben så länge jag kunde, klarade att stå 7 sekunder längre än förra året på höger ben där jag ändå varit skadad i foten. 😊😊. Det enda som inte var bättre eller likadant som förra året var att jag var lite svagare i höger ben.

Sedan var det besök hos neurologen. Hon testade min tröghet i armarna och jag var lite stelare i höger arm. Hon testade känseln och reflexerna i benen och hon reagerade på att jag hade likadan känsel överallt och väldigt mycket känsel i båda benen. Hon frågade då lite förvånat: du mår rätt bra i din Polyneuropati, Ja, det gör jag.

Sista besöket var till arbetsterapeuten. Där började jag med ett klämtest för att mäta styrkan i händerna. Jag tog höger hand och klämde till, när hon sa 30 trodde jag hon skojade. Gjorde 3 gånger på varje hand och kom inte lägre än 28. Tidigare har jag inte varit över 24. (Vet inte vad det är för skala men det är ju en markant skillnad) Gjorde även lite andra tester och dessa var liknande resultat på som tidigare, så hon var väldigt nöjd och jag också.

Jag äter lite extra vitaminer och mineraler som många av oss gör och det är det som gjort skillnad tror jag.