Om mig

diagnos

Kunskap skapar förståelse och trygghet

Med skakningar och stelhet och med en föraning om vad som hände i min kropp gick jag till vårdcentralen den 1 september 2014, jag var då 42 år gammal. Läkaren tittar på mig och frågade vad jag tror det är, jag svarar Parkinson, han svarar det tror jag också.

Om mig

Det blev starten på min resa med Parkinsons sjukdom, men jag hade haft symtom i flera år innan. Jag åkte direkt till arbetet efter mötet med läkaren och tog min första tablett som läkaren skrivit ut och som gjorde att 95 % av mina symtom försvann direkt. På kvällen tog jag min andra tablett och kände med händerna på magen när jag låg på sängen att jag inte skakade inombords som jag gjort tidigare. Jag kände sig frisk! Vilket jag inte gjort på flera år.

Jag bestämde mig att jag ville dela med mig av min historia och kunna hjälpa andra på olika sätt. För med kunskap kunna skapa förståelse och trygghet.

Jag berättar om min egen historia på ett personligt och gripande sätt men också med en hoppfullhet att man kan leva ett bra liv trots kroniska diagnoser, för några år senare fick jag också diagnosen Polyneuropati.

Loggan är en del av mig och mitt budskap:

Min logga består av tre Ce i en ring vilket är mina initialer, samt mitt företagsnamn. Kraften att leva – mitt liv är mitt Life purpose statement. Det är företagets och min styrka, min identitet och dess kärna.

Kraften står för att jag stärker människor i deras framtida val på den väg man går. Det kan vara om man själv är drabbad av något till exempel en kronisk diagnos eller är chef och man ser att en medarbetare inte mår bra till att man är närstående.

Leva står för vilket val man gör i det vägskäl man kommer till ibland. Har du drabbats av en kronisk diagnos och väljer att inte göra något val, vart hamnar du då? Eller väljer du att ta den nya väg som livet gett dig och ser möjligheterna istället? Är du chef eller närstående och sticker huvudet i sanden eller tar du tag i det jobbiga? Vad som händer med ditt liv beror på vilken väg du tar?

Mitt liv, ta del av mina med och motgångar för att skapa dig kunskap om att det är bara du själv som väljer hur du formar din framtid.

Om mig-Charlotte Elgh- Kraften att leva