Snart är det vintertid.

Höst med ljung och gärdsgård

20211024

Nu är det dags att sätta in sommarmöblerna, för nästa helg så drar vi återigen tillbaka klockan en timma. Nu smyger sig mörkret på alltmer och jag tycker att november är den värsta månaden på hela året. Fast ändå mysig på något sätt. När vinden viner runt husknuten och regnet smattrar mot rutorna. Då får man tända levande ljus och mysa vilket är en ro för själen.

Jag ser det också som att när november är slut. Då ska adventsljusstakarna upp och då vänder det snart mot ljusare tider igen.

För ett par veckor sedan när regnet bara öste ner och vi fick 150 mm på bara några få dagar. Då ville inte min kropp vara med. Det isade, brände och värkte i hela kroppen. Värst var det i benen och armarna. Som tur är kommer det väldigt sällan och jag vet att det släpper efter ett tag. För det gäller att jag rör på mig på något sätt för det är det som hjälper.

Veckan som gått

Men så släpper det och i veckan har jag varit hos mitt lilla barnbarn. (som för övrigt blir 7 månader idag). Jag och min dotter gick med barnvagnen uppför en backe som var så brant att vi fick putta på varandra. Detta för att orka komma upp. Men det gick! Vi flåsade bra uppe på toppen, tänk att en barnvagn och en liten bebis kan vara så tunga. Innan vi gick upp för backen frågade vi en kvinna som kom gående om det var brant. Hon sa: det är bäst ni är vältränade om ni ska orka upp med barnvagnen. Jag och min dotter tittade på varandra, vi fixar detta och det gjorde vi ju.

Idag

Idag blir det både tipspromenad och friidrottsyoga på träningsprogrammet. Förberedelserna är på slutspurten inför min föreläsning jag ska ha på tisdag den 26 oktober klockan 17.30 i Svenneby Församlingshem. Det är så roligt att ha kommit i gång med mina föreläsningar igen, har längtat så.

Hoppas vi ses på tisdag.

Ha en härlig vecka och hör av er om ni har några frågor.