Sommaren 2020 – Sommaren 2021

Anna och Charlotte

20210625

Idag är det Midsommarafton 2021. Men vad har då hänt sommaren 2020 – sommaren 2021. Jag känner mig så stolt över vad jag tillsammans med Anna Tillberg har åstadkommit under året som gått. Det är varmt och skönt och solen värmer mig. Nästa söndag den 4/7 kommer vi ha release på våra låtar i Gerlesborg kök och kafe. Anmäl er gärna till anna.charlotte2021@gmail.com eller 0709-757097. Evenemanget är gratis och man kan swisha om man vill när man är på plats.

Historien om låtarna ”Tillsammans” och ”Vår Framtid”

Det var en dag i juli 2020 när jag, Charlotte, plötsligt fick en idé om att skriva något. Varför jag fick jag denna idé? Det vet jag inte men jag letade direkt upp papper och penna och satte mig och skrev en dikt. För mig kom den att handla om min resa med Parkinson och vad jag vill göra för andra. Kom, följ med mig- är några ord som finns med i dikten. Helt förvånad över mig själv. Förvånad över att jag skrivit denna dikt på 10 minuter.

Idé

Sedan kom nästa idé! Tänk om jag kunde få den tonsatt och använda den på mina egna föreläsningar. I stället för en Gabriellas sång som jag funderat på och som jag tycker mycket om. Tänk om jag kunde få min egen låt! Spännande tanke.

Jag frågade en vän till mig. (fråga mig inte varför jag kom på att tänka på honom i detta sammanhang. För det är av en helt annan anledning jag känner Leif). Han skulle fråga sina barn och jag fick då veta att Leifs dotter Anna skulle titta på texten. Efter ett par veckor så frågade jag om hon tittat på texten, eftersom jag ville gå vidare med den. Han skulle kolla med henne.

Sista lördagen i augusti 2020 får jag vid lunchtid ett röstmeddelande från Leif och jag undrar vad det kan vara.

Jag trycker på play

Jag trycker på play och det jag hör då är magiskt. Min text tonsatt av Anna Tillberg, som jag aldrig har träffat eller ens pratat med vid denna tidpunkt. Och hon har fångat mig fullständigt. Tårarna bara rinner ner från mina kinder, tårar av glädje. Hur gick det här till? Har jag skrivit denna text? Och vem är denna Anna? Jag får hennes telefonnummer av Leif, ringer upp henne och berättar att jag bara ryser när jag lyssnar på låten. Redan vid vårt första samtal så hör jag att vi kommer göra något bra av detta. Har nu i efterhand fått reda på att hon tonsatt och sjungit in låten på mobiltelefonen på bara 10 minuter. Detta övertygade mig att allt har en mening.

Samma eftermiddag åker jag och hämtar upp en av mina bästa vänner från jobbet. Jag kör henne hem och ber henne trycka på play på röstmeddelandet. Hon sitter helt stilla, lyssnar och när jag stannat bilen säger hon. – Jag känner igen texten. (hon hade läst min dikt innan). Jag sa att det är min dikt som blivit tonsatt och då kom tårarna även på henne.

Jag skickade några texter till som jag skrivit. I början på oktober åkte jag och min man till Motala för att träffa Leif och Anna. Ingen av oss hade träffats tidigare, jag och Leif bara haft telefonkontakt fram till dess. Men vilken samhörighet vi kände direkt. Leif ville hjälpa oss att göra en musikvideo med den första låten Tillsammans. Så vi var runt i Motala och filmade. På ett ställe var vi i en lokal med ett piano och Anna satt och sjöng lite olika låtar. Plötsligt stannar jag till. Vad är det jag hör? Jag känner igen den texten. Då hade hon även tonsatt texten till låten Vår framtid, gissa om min reaktion på den också blev stark eftersom jag fick höra Anna sjunga den live första gången …

Spotify, Youtube, Itunes

Hösten gick och i december spelade vi in låtarna i en studio. Nu skulle vi snart släppa låtarna på Spotify. Men vi kände båda två att vi ville ha med mer än bara piano och sång. Det blev januari 2021, och vi funderade på vad vi skulle göra. Jag ringde då min vän, trubaduren Örjan Torstensson från Fjällbacka, som jag ville skulle lyssna på låtarna. Han har arbetat som musiker i hela sitt yrkesliv. Han tyckte om den första låten så mycket att han ville hjälpa oss med kontakter han har i musikvärlden. Det resulterade i att vi efter ett tag fick kontakt med Henrik Sethsson. Han ville hjälpa oss att spela in låtarna.

Med detta sagt så måste man våga för att vinna, våga följa sina idéer och sina drömmar. För vem trodde att jag sommaren 2021 skulle ha två låtar på Spotify. Där Henrik Sethsson har hjälpt oss med detta på denna fantastiska resa.

Allra minst jag ska ni veta😊

Hjälp på vägen

Tack Leif Hjort, Tack Örjan Torstensson och Tack Henrik Sethsson och ni andra som varit inblandade.

Tack Anna Tillberg för att du vågade ta dig an texterna. Nu går vi mot en framtid vi inte vet var den kommer sluta. Jag kommer att njuta av denna framtid.. Jag tackar mig själv för att jag fick en idé och vågade förverkliga den.

Fjällbacka 20210625

Charlotte Elgh